Wyszukiwanie artykułów
Wybierz produkt
Katalog pomocy dla null
Przeglądaj wszystkie artykuły null (Last Updated )
Nie znaleziono artykułów.
Wyniki wyszukiwania
Nie znaleziono artykułów.
Articulate 360 AI: Wdrażanie treści za pomocą szybkiego udostępniania
Artykuł zaktualizowany ostatnio dnia 30 paź 2026
Szybkie udostępnianie pozwala połączyć odbiorców z treścią za pomocą linku. Wyniki wdrażane za pośrednictwem Quick Share korzystają również ze wskaźników zaangażowania i pulpitu nawigacyjnego analitycznego, który pokazuje, jak działają Twoje treści. Twoi odbiorcy uzyskują dostęp do szybkiego udostępniania treści za pośrednictwem linku, po prostu kopiując i wklejając adres URL do przeglądarki. Domyślnie są proszeni o wprowadzenie swoich informacji w księdze gości dla poszczególnych artefaktów, i możesz dodać dodatkową ochronę, wymagając hasła. Jeśli stworzyłeś szkolenie wielojęzyczne, użytkownicy mogą nawet wybrać preferowany język.
Łącza szybkiego udostępniania mogą być udostępniane poza organizacją. Nie ma ograniczeń co do tego, ile osób może wyświetlić link i nie wygasają, więc jest to doskonały sposób na szeroką dystrybucję treści.
Uwaga: Łącza szybkiego udostępniania muszą być wyświetlane w osobistej przeglądarce użytkownika i nie są przeznaczone do osadzania na stronach internetowych.
Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej.
- Publikowanie i rozpowszechnianie zawartości szybkiego udostępniania
- Aktualizuj zasoby szybkiego udostępniania
- Usuń linki szybkiego udostępniania
- Dostęp do analiz i zaangażowania
Publikowanie i rozpowszechnianie zawartości szybkiego udostępniania
Publikowanie za pomocą Quick Share tworzy adres URL ułatwiający dystrybucję bez opuszczania treści. Wykonaj następujące kroki:
- Otwórz dowolny element treści z pulpitu nawigacyjnego i kliknij Opublikuj w prawym górnym rogu ekranu. W widoku Biblioteka możesz również wybrać Publikuj z menu karty dowolnego artefaktu.
- Wybierz opcję Szybkie udostępnianie. Na pierwszy rzut oka możesz zobaczyć, jakie ustawienia są włączone dla Twojego szkolenia. Jeśli jesteś zadowolony z ustawień domyślnych, przejdź do ostatniego kroku.
- Właściciele treści i współpracownicy mogą ustawić hasło. Wybierz stan hasła, wprowadź hasło, a następnie kliknij przycisk Zapisz.
- Właściciele treści i współpracownicy mogą również wyłączyć księgę gości. Kliknij status księgi gości, wyłącz księgę gości i kliknij przycisk Zapisz, aby wyłączyć.
- Aktualizacje na żywo są domyślnie wyłączone. Przełącz Włącz aktualizacje na żywo, aby wyłączyć aktualizacje ręczne. Gdy aktywne aktualizacje są włączone, postęp zawartości nie jest zapisywany.
- Kliknij Kopiuj łącze i udostępnij adres URL swoim uczestnikom.
Zachowaj postęp zawartości dla widzów
Typy treści inne niż przewodniki, scenariusze i talie szkoleniowe zachowują postępy ucznia w zakresie treści, gdy są one oglądane za pośrednictwem łącza szybkiego udostępniania. Postęp treści można wznowić, gdy:
- Przeglądarka zaakceptowała śledzenie i używa tego samego łącza szybkiego udostępniania, przeglądarki i urządzenia, aby uzyskać dostęp do treści.
- Treść nie ma włączonych aktualizacji na żywo i nie była aktualizowana od ostatniej sesji uczestnika.
Po zakończeniu szkolenia zawartość pozostaje w 100% kompletna i nie można jej ponownie pobrać w tej samej przeglądarce na tym samym urządzeniu, chyba że zostanie ponownie opublikowana ze zmianami lub przeglądarka wyczyści pamięć podręczną przeglądarki.
Aktualizuj zasoby szybkiego udostępniania
Po włączeniu aktualizacji na żywo zawartość jest aktualizowana, gdy tylko zostanie zaktualizowana w edytorze; żadne dalsze działania nie są potrzebne. Podczas ręcznego publikowania aktualizacji oczekujące aktualizacje są oznaczone czerwoną kropką u góry ekranu.
- Kliknij Opublikuj i wybierz Szybkie udostępnianie.
- Kliknij opcję Publikuj aktualizacje.
Uwaga: Aktualizacje nie przerywają trwających sesji widzowie. Jeśli widz wchodzi w interakcję z artefaktem, nie zobaczy popchniętych zmian, dopóki nie zakończy bieżącej sesji i nie rozpocznie nowej. Publikowanie aktualizacji resetuje postęp dla każdej przeglądarki, która nie znajduje się w bieżącej sesji.
Usuń łącza szybkiego udostępniania
Ponieważ łącza szybkiego udostępniania nie wygasają, jedynym sposobem usunięcia już wdrożonego łącza jest trwałe usunięcie powiązanej zawartości. Jeśli spodziewasz się ponownego dostarczenia produktu, zalecamy wykonanie kopii przed jego usunięciem. Skopiowane rezultaty są traktowane jako zupełnie nowe i będą miały unikalny adres URL szybkiego udostępniania po wdrożeniu.
Dostęp do analiz i zaangażowania
Treści publikowane za pośrednictwem Quick Share zapewniają głębszy wgląd w zaangażowanie odbiorców, w tym widoki szkolenia, analizę wydajności i wiele innych. Jeśli jesteś właścicielem zawartości lub menedżerem współpracowników, kliknij Publikuj w górnym menu. Kliknij Wyświetl dane analityczne, aby przejść bezpośrednio do strony analitycznej dla tej zawartości, w tym do księgi gości.
Wyświetl zaangażowanie (tylko wyłączona sztuczna inteligencja)
Właściciele kursów i menedżerowie mogą wyświetlić liczbę uczestników, którzy obejrzeli zawartość, otwierając menu Opublikuj. Łączna liczba poszczególnych uczestników (w tym wpisy do księgi gości i anonimowe wyświetlenia) oraz ile razy szkolenie zostało obejrzane (w tym zduplikowane widoki) są wymienione w opcji Szybkie udostępnianie.
Wybierz Szybkie udostępnianie i kliknij Wyświetl zaangażowanie, aby zobaczyć swoją księgę gości. Wpisy do księgi gości są sortowane według daty widoku, z najnowszymi widokami u góry. Jeśli uczestnik odwiedza Twoje szkolenie więcej niż raz, tylko jego ostatnia wizyta jest odnotowana w księdze gości. Kliknij przycisk Eksportuj, aby pobrać plik CSV zawierający nazwiska uczestników, adresy e-mail i datę ostatniego przeglądania szkolenia.
Uwaga: Liczba wyświetleń obejmuje powtórne sesje tej samej przeglądarki. Może być konieczne odświeżenie widoku szkolenia, aby zobaczyć najnowsze informacje o zaangażowaniu.